X

Fshati ku të gjithë banorëve u mungon një veshkë

Në Nepal është një fshat, i quajtur Hoske ku të gjithë banorët janë jashtëzakonisht të varfër dhe për të mbijetuar ata ranë në kontak me trafikantë organesh. Pa menduar shumë ata shitën nje nga veshkat e tyre, për të siguruar jetën e familjarëve të tyre, duke parë se të ardhurat nuk buronin nga askund. Ky fshat edhe pse ka një emër zyrtar të gjithë e njohin si “Fshati i Veshkave”.

Ajo çka është për t’u habitur këtu është se ka raste ku ky organ shitet edhe për 150 dollarë. Nga jeta e varfër ata detyrohen ta falin gati vetëm për pak ushqim. Çmimi arrin ndonjëherë edhe në 2000 dollarë. Trafikantët, i marrin këta banorë dhe i dërgojnë në Jug të Indisë ku kryejnë të gjitha transplantimet dhe i shesin në tregun e zi.

* Për më shume bashkohuni në grupin tonë: https://www.facebook.com/groups/tpz.al/
More in Magazine
Kometa e rrallë dhuron “spektakël” më qiellin e natës, fotografi shkrep fotot mahnitëse

Një kometë që ka udhëtuar na hapësirë për 6,800 vite është parë teksa shfaqej mbi Stonehenge në një pasdite perfekte...

Close