“Opozita ka fituar në Kosovë dhe këtij ndryshimi i prinë Lëvizja Vetëvendosje”, tha Kurti.

Ai ka thënë se nuk duhet të humbim kohë duke thënë se e sheh si partner LDK-në.

I pari i Vetëvendosjes i pyetur për koalicionet e ardhshme nëse konfirmohen rezultatet aktuale, ka thënë se LDK është opsioni i parë.

“Sigurisht se ne gjithmonë i kemi konsideruar LDK-në si partnerë në opozitë. 

Kemi bërë hapa të bashkërenduar. Fatkeqësisht nuk arritëm ta shndërrojmë në projekt të përbashkët si deshëm. 

Së bashku do t’i kemi 60 deputetë. Unë si kryeministër i ardhshëm i Republikës së Kosovës preferoj një qeveri stabile dhe patjetër e shoh si partnerë LDK-në.

Nesër do ta ftoj LDK-në për të krijuar koalicionin.”- tha Kurti.