X

‘Merr zemër’ ministrja e Financave: Javës tjetër nxjerrim emrat e kompanive që kanë abuzuar

Ministrja e Financave, Anila Denaj, ka paralajmëruar se javën tjetër do të ketë emra konkretë të kompanive që nuk kanë shlyer detyrimet e tyre dhe numrin e inspektorëve doganorë që do të shkojnë për masa disiplinore pasi nuk kanë kryer detyrën e tyre.

Ajo tha se ky proces nuk mund të shkojë vetëm me gjobitje të bizneseve për të cilat ka parregullsi por sigurisht edhe për ata inspektorë që në vite kanë lejuar që këto parregullsi.

“Takimi ynë i radhës do jetë javën e ardhshme. Drejtori e përmendi që ne jemi duke përfunduar dhe këtë javë kontrollin në të gjitha pikat doganore, jemi duke përfunduar gjithë procesverbalet.

Do të flasim javës tjetër me shifra dhe me emra kompanish dhe me numër inspektorësh të cilët do të shkojnë për masa disiplinore pasi mendojmë se ky proces nuk mund të shkojë vetëm me gjobitje të bizneseve për të cilat ka parregullsi por sigurisht edhe për ata inspektorë që në vite kanë lejuar që këto parregullsi të mos evidentohen dhe të mos krijojnë këtë ngërç operacional, i cili sot është fokusuar totalisht për të gjithë ne.

Nga ana tjetër është një vëmendje që na tregon se ka shumë gjëra për të përmirësuar brenda administratës sonë dhe jemi duke punuar paralelisht edhe për të përmirësuar administratën doganore në veçanti”, theksoi ministrja Denaj.

More in AKTUALITET, LAJME
Vdekja e dy punëtorëve në Tiranë, reagon ISHP: Në gjashtë muaj 25 vdekje, shtrëngim masash për sigurinë

Inspektoriati i Shtetëror i Punës ka reaguar për vdekjen e dy punëtorëve, të cilët u rrëzuan së bashku me skelën...

Close