AKTUALITET, 18 Qershor 2019, 22:33

Sejamini: Hahn, Komisioneri që fshehu kapjen e shtetit nga krimi, e mbylli mandatin pa asnjë zgjerim

Sejamini: Hahn, Komisioneri që fshehu kapjen e shtetit nga krimi, e mbylli

Nga Neritan Sejamini

Johannes Hahn me ne fund u ndesh, sot, me realitetin qe fshehu, mbuloi dhe manipuloi aq gjate: kapjen e shtetit nga krimi ne Shqiperi.

Fytyra e tij pa shpehje dhe pa fjale perballe pyetjeve te gazetareve per bashkepunmin krim-politike per vjedhen e zgjedhjeve ne Shqiperi i tha te tera.

Sikur ai ta kishte dashur sado pak Shqiperine dhe pak me pak karrieren e tij, qe po e mbyll si i vetmi komisioner zgjerimi pa asnje zgjerim, Hahn do ta kishte kritikuar dhe vene para pergjegjesise qeverine Rama qe para disa vitesh, per te mos e lejuar ate te binte nga skandali ne skandal dhe nga krimi ne krim.

Eshte hakmarrje poetike qe, tre muaj para se te dorezoje mandatin, Hahn u ndesh balle per balle me "sukseset" e qeverise Rama, te cilat ai ja levdoi aq shume gjithe Europes per pese vjet rrjesht.