X

Para gjykatës, ja çfarë kërkon prokuroria për 37 protestuesit e 13 opozitës/ EMRAT


Gjykata e Tiranës nisi seancën për vlerësimin e masës së sigurisë për 37 protestues të arrestuar, pas tubimit të fundit të opozitës para Kryeministrisë dhe Kuvendit të Shqipërisë.

Gjatë seancës së sotme, për 16 prej tyre, Prokuroria kërkoi arrest më burg, ndërsa për 21 të tjerë detyrim paraqitje. Ndërkohë, pas kërkesës së akuzës, po vijon me argumentimet e veta mbrojtja.

Në mbështetje të protestuesve janë edhe ish-deputetë të PD-së, që akuzojnë se protestuesit po mbahen në qeli pa asnjë provë.

Për sulmet dhe veprimet e dhunshme janë arrestuar shtetasit:

1. Fjordi Rustem Çocka, i datëlindjes 29.07.1982 banues në Korçë.

2. Mirandi Fatmir Çocka i datëlindjes 31.07.1984 , banues në Korçë

3. Armandi Shpetim Kreka, i datëlindjes 17.09.1999 , banues në Korçë

4. Oltian Tufik Ramesaliu, i datëlindjes 20.03.1991, banues në Burrel.

5. Nikolin Niko Bezati, i datëlindjes 18.07.1996 , banues në Korçë.

6. Adriatik Maliq Bezati, i datëlindjes 31.01.1987 ,banues në Korçë.

7. Erjon Shkelqim Debrova, i datëlindjes 08.07.1995 , banues në Elbasan.

8. Demokrat Gjergj Mema, i datëlindjes 19.03.1995 , banues në Elbasan.

9. Ilion Kastriot Dedja, i datëlindjes 13.01.1993 , banues në Elbasan.

10. Algert Xhavit Xhekaliu, i datëlindjes 13.10.1988 , banues në Burrel.

11. Fran Gjok Gjoka , i datëlindjes 03.03.1985 , banues Shkozë, Tiranë.

12. Gezim Maliq Almeta i datëlindjes 10.02.1990 , banues në Tiranë.

13. Alfed Agron Gusha i datëlindjes 26.01.1968 , banues në Librazhd.

14. Feim Xhevdet Bogdani , i datëlindjes 19.08.1971 ,në banues në Librazhd.

15. Shemsi Sherif Kaloshi dtl.05.05.1996 lindur në Kukës dhe banues Bathore Kamëz.

16. Aleksandro Lulezim Zhupa dtl. 03.02.1997 lindur në Delvine dhe banues Tiranë.

17. Bledar Gezim Dulo dtl.21.07.1982 lindur Korçe dhe banues Tiranë

18. Renco Arbion Dapi dtl.16.03.2000 lindur dhe banues në Tiranë.

19. Admiral Xhevahir Rama, i datëlindjes 09.11.2000, banues Tiranë.

20. David Martin Rakaj, i datëlindjes 30.01.1981, banues në Shkodër.

21. Tahir Alush Kaja, i datëlindjes 20.05.1999, banues në Kavajë.

22. Halit Reshit Roçi, i datëlindjes 15.03.1997 , banues në Kavajë.

23. Orisard Sabah Sinaj, i datëlindjes 28.08.2000 , banues në Domje, Tiranë.

24. Mustafa Bardhyl Petja, i datëlindjes 20.01.1999 , banues në Kavajë.

25. Dario Florenc Mankollari , i datëlindjes 20.04.2000 banues në Laprakë , Tiranë.

26. Aredi Rakip Skora , i datëlindjes 12.09.1995 , banues në Tiranë.

27. Armando Kujtim Gecaj, i datëlindjes 18.04.1993 , banues në Tropojë.

28. Erlind Hekuran Nela, i datëlindjes 29.08.1996, banues në Lushnje.

29. Dainel Ilir Gjata , i datëlindjes 05.07.1994 , banues në Lushnje.

30. Klajdi Mesit Sula, i datëlindjes 11.01.1998 , banues në Berat.

31. Muhamed Luljeta Bisha , i datëlindjes 29.07.1999, banues në Berat.

32. Edmond Lik Bushi , i datëlindjes 29.07.1992 , banues në Tiranë.

33. Abdyl Shaqir Palushi, i datëlindjes 22.03.1958 , banues në Tiranë.

34. Hans Alban Tahiri i datëlindjes 01.03.2002 , banues në Tiranë.

35. Eris Enver Agalliu , i datëlindjes 29.08.2000 ,banues në Cërrik.

36. Luzian Luan Zylyftari dt.02.09.1990 me banim në Skrapar.

37. Renato Kujtim Bejkollari dt.26.01.1988 banues në Tiranë.

More in AKTUALITET, LAJME
Flet Dorian Protoduari: Po bëj burgun e Gjiknurit dhe Qendros, duan të më mbyllin gojën

Një nga protestuesit e arrestuar të Astirit, Dorian Protoduari ka folur nga burgu në lidhje me çështjen e tij dhe...

Close