X

FOTO/ Gjenden predha kundër-tank e granata në lagjen e Bajrave në Shkodër


Struktura speciale për eliminimin e materialeve të rrezikshme EOD e batalionit të Xhenios në Komandën Mbështetëse u angazhua në operacionin e heqjes së një sasie municioni të gjetur në ambientet e një magazine të braktisur në lagjen Dobraç të qytetit të Shkodrës, e njohur ndryshe si lagjja e Bajrave.

Municionet luftarake janë gjetur brenda një ndërtese e cila i përkiste “Institutit të misrit”, tashmë i privatizuar.

Alarmin për prezencën e këtij municioni e dha pronari i këtij objekti, i cili duke pastruar ambientet e kësaj godine ka evidentuar sasinë e municioneve luftarake.

Specialistët EOD pasi evidentuan prezencën e municioneve luftarake, konstatuan se bëhej fjalë për 4 predha GHLKT “Granatë Hedhës i Lehtë Kundër-Tank” si dhe 1 granatë dore mësymëse. Për shkak të llojit të tyre, municionet e gjetura në magazinë, dyshohet të jenë marrë nga depot e Forcave të Armatosura në vitin 1997.

Ekspertët e kompanisë EOD, morën masa për sigurimin e vendit dhe nëpërmjet automjeteve speciale, bënë të mundur transportimin e predhave dhe magazinimin e tyre në depot ushtarake të batalionit të Xhenios.

More in AKTUALITET, LAJME
Varfëria ulur këmbëkryq në familjen Caca/ Kryefamiljari: Pensioni s’na del as për ilaçe

Familja e Xhavit Cacës nga fshati Nikël jeton në kushte të vështira, pasi ndodhen në gjendje të rëndë ekonomike. Ata...

Close