X
Segmenti i Unazës së Re që po ndërtohet, pesë herë më i kushtueshëm se segmentet e tjerë

Ministria e Transportit u përpoq të argumentojë të enjten shkaqet se pse 2.3 kilometra autostradë po kushtojnë bashkërisht mbi 40 milionë euro. Ajo tha se ka mbikalime dhe vepra arti. Por në Tiranë janë ndërtuar edhe tre segmente të tjerë të unazës të cilat kanë kushtuar krahasimisht më lirë. Në vitin 2013, qeveria shqiptare e përbërë nga PD dhe LSI,.

Skandali: Projekti i unazës u konceptua, projektua dhe iniciua nga Viktoria Invest dhe jo qeveria

Autoritetit Rrugor (ASHRR) të Shqipërisë pretendon se projekti teknik për zgjerimin e Unazës së Re është bërë falas nga një kompani projektimi inxhinjerik, kompania Ave Consulting, e cila është gjithashtu kompania që monitoron zbatimin e projektit të stadiumit të ri kombëtar. Ky pretendim ngjalli dyshime, pasi bëhet fjalë për një punë e cila kushton jo më pak se 1-1,5 milionë euro,.

Zgjerimi i Unazës së Re: 11 herë më i shtrenjtë se një autostradë e re në SHBA

Kostot marramëndëse me të cilën qeveria ka planifikuar të ndërtojë dhe rindërtojë disa rrugë janë kthyer në shqetësim të madh publik. Edhe më problematik është fakti se për asnjë nga projektet e shumëpërfolura të rrugëve nuk ka asnjë transparencë nga qeveria. Rasti më ekstrem duket se është ai i zgjerimit të Unazës së Re, në një gjatësi prej 2,2 kilometra..

Leli “mund” Subashin dhe Ademin, 60 mln lekë për dekorin e qytetit: Atmosfera afron njerëzit!

Krerët e bashkive janë vënë në radhë se kush do e zbukurojë më bukur qytetin. Tpz.al ka bërë një vëzhgim në Agjensinë e Prokurimit Publik, duke siguruar tenderët e tre bashkive, të përafërta nga numri i popullësisë; Vlora, Fieri dhe Shkodra. Siç pritej, kryebashkiaku që i kushton më shumë rëndësi fasadës, është Dritan Leli i Vlorës. Ky i fundit, edhe.

Leskaj “fshikullon” Voltana Ademin; Bashkia e Shkodrës, abuzime të mëdha me tenderat!

Një raport voluminoz i Kontrollit të Lartë të Shtetit ka nxjerrë “zbuluar” kryetaren e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademin, e cila e ka kthyer këtë institucion në “çiflig” të saj. Ish-deputeti dhe ministri i PD-së, Bujar Leskaj, ka “fshikulluar” rëndë ish-deputeten dhe kryetaren e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademin, për abuzime të rënda me detyrën. Në raport janë detajuar dhjetëra.

Rrugët e florinjta të Edi Ramës, shpenzimet stratosferike dhe piramidat e reja

  Një i ashtuquajtur super projekt, për ndërtimin e rrugëve, ka shpërthyer sot, në kokën dhe në mediat virtuale të Edi Ramës. Ky projekt në dukje gjigand, ngjan si dy pika ujë me PPP-të dhe koncesionet proverbiale, prej të cilave Edi Rama do të mbahet mend gjatë. Ky zëvendësim, bëhet jo vetëm për të rrëmbyer paratë publike, por duket edhe.

Rindërtimi i Unazës së Madhe/ Drama e banorëve që po mbeten pa shtëpi dhe kompanitë e dyshimta që fituan tenderin

  Në Shtator të këtij viti, qeveria e Republikës së Shqipërisë, vendosi rindërtimin e një pjese të Unazës së Madhe të Kryeqytetit. Ky projekt fillon në vendin e njohur si pallati me Shigjeta deri tek Rrethrrotullimi Shqiponja. Ky rindërtim, është planifikuar të kushtojë 40 milionë euro dhe gjatësia e kësaj rrugë është vetëm 2.2 kilometra. Në pamje të parë, ky.

Raporti i Tranzicionit, BERZH: Rrugët me PPP, potenciale për rritjen e detyrimeve të fshehura

Ekonomia e Shqipërisë po vijon të rritet sipas pritshmërive, por projektet e mëdha rrugore të planifikuara për tu ndërtuar nëpërmjet kontratave me Partneritet Publik përveçse janë te zhvilluara me procedura jo shumë transparente po krijojnë shqetësime në lidhje me potencialin që ato kanë për të rritjen e detyrimeve të fshehura u njoftua sot në raportin e tranzicionit të BERZH për.

Shqipëria, shumë taksa, pak të ardhura, si krahasohet me buxhetet e rajonit

Vendet e rajonit po e orientojnë buxhetin bazuar në prioritetet strategjike të zhvillimit të qëndrueshëm, Shqipëria e ka mendjen tek koncesionet… Shqipëria mbetet vendi me barrën më të lartë të taksave në rajon së bashku me Serbinë, por që nuk arrin ta justifikojë atë me të ardhura. Vendi nuk ka arritur asnjëherë të ketë të ardhura më të larta se.

Buxheti që po projekton katastrofën

Përtej një buxheti modest në dukje, me rritje të ulët të ardhurash, shpenzimeve të kontrolluara dhe uljeve të ndjeshme të borxhit, po projektohet ajo që ekspertët e quajnë katastrofa financiare e së ardhmes. Përmes formulës së koncesioneve po fshihet borxhi, ndërsa barra do t’u kalojë jo vetëm qeverive të ardhshme, por të gjithë shqiptarëve që do ta paguajnë nëpërmjet taksave. Ekspertët.