X
5,7 milionë euro për rehabilitimin e Bulevardit Zogu I, 600 metra i gjatë

Bashkia Tiranë do të shpezojë rreth 5,7 milionë euro për të rehabilituar Bulevardin Zogu I, 600 metra i gjatë, nga Sheshi Skënderbej deri në unazën pranë ish-Stacionit të Trenit. Për këtë qëllim ajo ka hapur një tender më 12 mars 2019, për përzgjedhjen e kompanisë ndërtuese, i cili do të mbyllet më 11 prill 2019. Nuk ka asnjë dokument, studim,.

Eskavatorët e ‘Velierës’ shkatërrojnë muret e konakut të Princ Vidit

Mjetet e rënda u rishfaqën gjatë fundjavës dhe gërmimet e eskavatorit kthyen në një pirg gurësh, një pjesë të mureve të bastionit fortifikues të shek. XVII dhe ngrehinës së periudhës osmane, që u ripërdor më shumë se një shekull më parë si konaku i Princ Vidit – i cili për 6 muaj në vitin 1914 u ngrit në fron si.

Si koncesionet më të kushtueshme iu dhanë kompanive guackë

Të paktën tre kontrata koncesionare dhënë nga qeveria Rama janë fituar nga kompani guackë, pronarët e vërtetë të të cilëve nuk dihen. Këto kompani përfitojnë nga taksimi i ulët për koorporatat e vendeve të ndryshme, për shembull Hollandës – e cila konsiderohet si parajsë fiskale, për të regjistruar zyrat qëndrore aty.  Megjithëse nuk zhvillojnë asnjë aktivitetet brenda vendit, këto kompani.

Shqipëria po plaket/ Azilet dhe shërbimet për të moshuarit, sipërmarrjet e së ardhmes

Nevojat për kujdes intensiv për të moshuarit po rriten në Shqipëri, por nga ana tjetër, logjistika që mbështet me furnizime këtë kategori konsumatorësh pothuajse mungon. Në janar 2019, INSTAT numëroi se në Shqipëri jetojnë 76,413 persona mbi 80 vjeç. Personat e kësaj moshe janë shtuar me 11,606 në raport me vitin 2015. Një familje që trajton me shërbim në shtëpi.

Parkimi në Tiranë: çdo minutë, dy gjoba

Investigimi zbulon se gjatë vitit 2018 numri i gjobave të marra për shkak të parkimit të gabuar në Bashkinë e Tiranës shkoi në 74,191 nga vetëm 32, 342 që ishte një vit më parë. Vlera e përfituar si pasojë e arkëtimit të gjobave u përllogarit të ishte 1.8 milionë euro. Nëse jeton apo ke punë në qendër të Tiranës, një.

Reportazh i RaiNews24/ Gazetares italiane i sjellin kanabis në mes të Tepelenës (VIDEO)

Televizioni më i madh italian Rai i ka kushtuar një reportazh kultivimit të drogës në Shqipëri, nisur nga situata politike e krijuar në vend, ku opozita proteston e ka lënë mandatet, duke akuzuar qeverinë se ka lidhje pikërisht me trafikantët e drogës. Për të vërtetuar që në Shqipëri mund të gjesh me të vërtetë drogë, ka udhëtuar drejt Jugut të.

Investigim i RAI2 në Shqipëri: Me paratë e drogës blihen zgjedhjet

Televizioni shtetëror italian RAI2 ka bërë një tjetër raportim nga Shqipëria ku është ndalur në trafikun e drogës mes Italisë dhe Shqipërisë. Gazetari italian Leonardo Zelino zbuloi edhe një detaj nga grosisti shqiptar i marijuanës, i cili pohoi se lekët e fituara nga shitja e drogës përdoren për të blerë vota. Kronika u dha në emisionin e lajmeve TG2. Spikerja: Pas protestave në Shqipëri.

PD publikon skandalin/ Si përfitoi familja e Elisa Spiropalit fonde publike në konflikt interesi

Partia Demokratike deklaron se me anë të një skeme korrupsioni dhe konflikti interesi, familja e Elisa Spiropalit ka marrë nga fondet publike 550 milionë lekë. Sipas PD, në skemën korruptive është përfshirë direkt vëllai, bashkëshorti  dhe vetë Elisa Spiropali. DEKLARATA E JORIDA TABAKUT, NËNKRYETARE E KOMISIONIT TË EKONOMISË: Korrupsoni mund të ndiqet dhe të zbulohet në qindra rrugë dhe mënyra,.

Vigjilenca e munguar: biznesi ‘offshore’ i BKT-së ngriti këmbana alarmi

Nga Besar Likmeta – BIRN Banka Kombëtare Tregtare është banka më e madhe dhe më vjetër në Shqipëri, me më shumë se 2.9 miliardë USD depozita dhe një kapital të nënshkruar prej 274 milionë USD për vitin 2018-të. Në të njëjtin vit BKT është vlerësuar si banka më e mirë në vend nga revista britanike ‘The Banker’. Gjatë fjalimit përshëndetës.

Pastrimi i parave të krimit dhe korrupsionit fshihet pas rënies së euros

Nga Ola Xama -BIRN Të dhënat dhe dokumentet e analizuara nga BIRN tregojnë se hyrjet e valutës së huaj në rrugë formale nuk e shpjegojnë dot mbiçmimin e lekut ndaj euros në tregun e këmbimit valutor gjatë viteve të fundit, luhatje që kanë sjellë kosto shtesë dhe kanë shkurtuar marzhet e fitimit për eksportuesit shqiptarë. Në fund të muajit dhjetor,.