X
Disa pyetje për Ministren e Mbrojtjes dhe siguria e aeroportit të Rinasit

Nga Luan Rama Njëri pas tjetrit disa ministra, e pas tyre edhe Kryeministri, sipas një skenari mediokër dhe modeli të vjetër e të dështuar politik, kur Presidenti apo Kryeministri bënte edhe prokurorin, edhe gjykatësin dhe, edhe policin, u shfaqën sëfundmi, dikush me zë e fugurë e dikush me shkrim pas sulmit kriminal të një grupi të armatosur në pistën e.

Ku ka mbërritur PABURRNIA e Ramës! Sa turp!

Nga Moza Demiri Duke lexuar përgjigjen e KM drejtuar Elez Biberaj, me erdhi turp nga paburrnia e një njeriu me gjini mashkullore i cili ka bllokuar të gjithë ata që komentojnë me kritika ndaj tij, pa fyerje dhe pa qenë partiak apo militantë te asnjë partie, por njerëz me mendime të ndryshme, idealist, të papërlyer me llumin, por dhe dashamires.

“Nuk ta ka fajin Kina, as Lleshi i ngratë, po shteti i leshit që ke ngritur o veshgjate!”

Nga Ilir Demalia Doli prap KM veshgjati, duke sulmuar veshgjatësisht, Median e opozitën duke folur kinezërisht! Fajin kinezëria përsëri si dikur, “Koncert në fund të dimrit” të Ismailit ka prurë. Bëj një largim, O lartëmedhëria ynë veshgjatë, Lagohu sa më parë se të tërë do bien rehat. Nuk ta ka fajin Kina, as Lleshi I ngrate, Po shteti I leshit.

Po të kishte Prokurori…

Nga Luan Rama Menjëherë pas sulmit të një grupi të armatusur kriminal në pistën e aeroportit ndërkombëtar të Tiranës, do të duhej të kishte nisur çështja penale edhe ndaj të gjithë anëtarëve të Komitet Kombëtar të Sigurisë së Aviacionit Civil, i cili është i ngarkuar edhe për sigurinë e Aeroportit Nënë Tereza, pa asnjë përjashtim, duke nisur me kryetarin e.

Këmbana e Biberaj është fillim-fundi Ramës

Nga Ilir Demalia Ditën e shtunë më 7. Prill. 2019, “Organizata Vatra” në Amerikë festonte 110 vjetorin e krijimit të saj. Në këtë ngjarje përkujtimore të një organizate që ka luajtur një rol të madh në Pavarsinë e Shqipërisë me njerëz të një kalibri si Konica e Noli, (Sot kjo Vatër, nuk është as hija dhe as kualiteti asaj “Vatre”.

Ylli Manjani: Pse fshihet dhe mashtron qeveria për grabitjen në Rinas?

Nga Ylli Manjani Askush nuk do kishte fytyrë të kritikonte policinë, nëse kjo e fundit do ti kish neutralizuar dhe pse jo vrarë grabitësit në mes të pistës (idealisht tek gardhi rrethues) së aeroportit! Askush! Aeroporti i Rinasit është kufi shtetëror dhe objekt i rëndësisë së veçantë. Prekja e avionit, më keq akoma hyrja në të e personave të pa.

I sëmuri i NATO-s

Nga Galip Dalay Megjithëse ka qenë anëtar në NATO që nga viti 1952, Turqia ka qenë prej kohësh një burim ngatërresash në kuadrin mbrojtës të Perëndimit, për shkak të historisë së vet unike, pozicionit gjeostrategjik dhe politikës së brendshme. Por duke ndjekur në mënyrë aktive lidhje më të forta ekonomike dhe sigurie me Rusinë, Turqia po teston tolerancën e aleatëve.

Pranvera e Evropës

Nga Bernard Guetta * Në të kaluarën, vetëm Bashkimi Sovjetik synonte të na dobësonte, apo edhe më keq. Tashmë, me zërin e presidentit të tyre, SHBA na ka bërë një kundërshtar ekonomik për t’u penguar, ndërsa Rusia punon për shpërbërjen tonë, duke financuar dhe mbështetur të djathtat ekstreme nacionaliste, ndërsa Kina bën të pamundurën për t’u futur në vende të.

Si mund të shmangen konfliktet sot nëpër botë

Bota është më pak e dhunshme sot, në krahasim me gati çdo epokë tjetër në historinë njerëzore.Edhe pse është e vështirë të besohet, vdekjet nga konfliktet e armatosura midis shteteve, kanërënë në mënyrë dramatike që nga viti 1950. Pavarësisht qindra mijëra të vdekurve në luftërat civile vitet e fundit, numri i viktimave ka pësuargjithsesi një rënie dramatike që nga fundi.

Banda grabit në Rinas, gjenerali përpilon strategjitë kundër popullit armik

Nga Erl Kodra Në pistën e Aeroportit Ndërkombëtar të Rinasit, një bandë e maskuar (ose e pamaskuar) me logon “Hetimi Tatimor” grabitë 2 milion euro (dyshohet për 10 milion euro!). Dyshohet edhe për dy të vrarë. Gjeneral Sandër Lleshaj ndërkohë po përpilon strategji të tjera, për t’i bërë ballë popullit armik. Qëllimi është dekurajimi i armikut, duke e goditur në.