X

“Fake news”, Zuckerberg u thotë ‘jo’ parlamenteve të Britanisë dhe Kanadasë

Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, nuk do të paraqitet në Londër para të ashtuquajturit “komisioni i madh ndërkombëtar”, por t’iu përgjigjur pyetjeve nga parlamentarët britanikë, kanadezë dhe vendet e tjera në temën e “fake news” dhe dezinformacionit.

Në të kaluarën Zuckerberg dëshmoi përpara Kongresit të SHBA, por këtë herë Facebook tha se themeluesi i rrjetit social nuk mund të dëshmojë përpara të gjitha parlamenteve.

Zuckerberg u ftua në fund të tetorit në sesionin e përbashkët parlamentar të planifikuar që do të mbahej në Uestminster më 27 nëntor.

Ditët e fundit edhe parlamentarët nga Australia, Argjentina dhe Irlanda janë bashkuar ato britanike dhe kanadeze në ‘të mëdha komisioni ndërkombëtar “.

Vendet e pesë parlamenteve që tani janë pjesë e komisionit ndërkombëtar përfaqësojnë 170 milionë përdorues të Facebook.

/TPZ.AL/

More in LAJME, Magazine
Xhirone: Kur luaja Tano Karidin zbulova se kisha tumor

"Kur zbulova se kisha tumor, ishte dikush që tha se po vdisja". Aktori i famshëm italian, Remo Xhirone, i paharrueshëm...

Close