X

Qeveria financon mediat në Shqipëri, nisin hetimet në Greqi: Krim shtetëror

Dorëheqja e Ministrit të Jashtëm Niko Kotzais, duket se fsheh një skandal të madh. Sipas mediave në Greqi, mësohet se Prokuroria ka nisur hetimet për publikimin e të dhënave që janë sekret shtetëror.

Sipas organit të akuzës publikimit të dhënave se qeveria financon media në Shqipëri, e quan krim shtetëror.

Hetimi kryhet sipas nenit 146 të Kodit Penal, i cili mban titullin e rëndë: “Shkelje e Sekretit Shtetëror”. Çfarë parashikohet në nenin 146 të Kodit Penal?

“Kushdo që me qëllim dhe të paligjshme të japë ose të lë të arrijnë zotërimin ose njohuritë e dokumenteve të tjera, vizatime ose gjëra të tjera apo lajme se interesat e shtetit apo aleatët e saj të vendosura në mbajtjen konfidenciale kundër qeverisë së huaj, do të dënohet me burgim deri në dhjetë vjet . Në kohën e luftës, fajtori dënohet me burgim të përjetshëm ose me burgim të përkohshëm prej të paktën 10 vjetësh”, thuhet më tej në Kodin Penal grek.

Dy ministrat e lartë, Panos Kammenos dhe Nikos Kotzias, hapën çështjen . Sipas dialogëve që u bënë publike, Ministri i Mbrojtjes i bëri thirrje Ministrit të Jashtëm për çmontimin dhe menaxhimin e errët të fondeve sekrete prej 45 milionë euro!

More in AKTUALITET, BALLKAN, LAJME
Inter dhe Milan bashkojnë forcat, synohet marrëveshja shekullore

Pas disa vitesh “ftohje”, Milani dhe Interi kanë lënë pas ndasitë dhe janë përfaqësuar si një palë e vetme në...

Close