X

Arrihet marrëveshja me Greqinë, nga sot Maqedonia do të quhet Republika e Maqedonisë së Veriut

Është arritur marrëveshja mes Maqedonisë dhe Greqisë për emrin.
“Sot është një ditë me e mirë për Maqedoninë, më shumë perspektivë dhe ditë më të mira për Maqedoninë po vijnë. Kemi një marrëveshje historike mes Greqisë dhe vendit tonë. Me këtë marrëveshje do të kemi identitetin, gjuhën dhe kulturën tonë. Kemi identitetin, gjuhën, shtetësinë dhe kulturën tonë. Nga sot e tutje nuk do të quhemi më FYROM, por maqedonas. Republika e Maqedonisë së Veriut, nacionaliteti maqedonas, repupblik of north Maqcedonia”- ka thënë kryeministri maqedonas Zaev.

More in BALLKAN, LAJME
Paris, një person i armatosur merr peng disa njerëz

Policia franceze është vënë në alarm, pasi një person i armatosur ne Paris ka marrë peng në një ndërtesë tre...

Close